Nnoviny

Klub důchodců je znovu v provozu

Čáslav – Čáslavský klub důchodců, který byl po několik týdnů z důvodů opatření boje proti koronaviru uzavřen, obnovil ve středi 27. května svoji činnost.

Senioři se i tentokrát sešli ve svém klubu v ulici Přemysla Otakara II., kde před lety našli svoje moderní zázemí. Nyní se zde za běžných okolností schází desítky členů buď u volné zábavy, popovídání s přáteli a známými, nebo i při zajímavém programu. Oblíbená jsou například hudební vystoupení nebo návštěvy dětí z mateřské školy, Základní umělecké školy Jana Ladislava Dusíka nebo i místního domu dětí a mládeže.

Senioři se sešli po týdnech karantény ve svém klubu
Foto: nnoviny

SETKÁNÍ V ROUŠKÁCH
První setkání “po koronaviru” se ještě odehrávalo v poněkud omezujících podmínkách tak, jak to nařizují doposud platná opatření. I v rouškách a při patřičných rozestupech mezi účastníky setkání měli přítomní radost ze setkání po delší době. Po posezení v klubu a seznámení se s dočasnými pravidly, kterými se budou muset ještě po určitou dobu při svých scůzkách řídit, se vydali do galerie městského muzea v Jeníkovské ulici, aby si zde prohlédli výstavu, připomínající práci čáslavského rodáka, světoznámého scénografa Josefa Svobody. V galerii je nyní nově zpřístupněna obsáhlý výstava panenek.

Členy klubu přivítak pan Josef Gleitz
Foto: nnoviny

DALŠÍ PROGRAM
Na příští týdny mají v klubu seniorů naplánovány další zajímavé akce.
3. 6. – přednáška spisovatelky Jaroslavy Hofmanové
10. 6. – beseda s novou ředitelkou Animy
17. 6. – opékání špekáčků na zahradě Diakonie
24. 6. – hudební vystoupení Jana Víznera

30.05.2020 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky