Nnoviny

O Čáslavské slavnosti nepřijdeme ani letos

Čáslav – Již řadu let jsou Čáslaváci zvyklí na “svoje” Čáslavské slavnosti. V tomto roce je ale všechno tak trochu jinak…

Čáslavské slavnosti, jako celodenní akce, vyžadují vždy dlouhodobou přípravu, které se věnuje jak odbor kultury čáslavského městského úřadu, tak i mnozí další. Aby všechno vyšlo tak jak má, jsou potřeba desítky hodin práce, které ale nakonec může zhatit jakákoliv drobnost nebo dokonce i příroda. O tom jsme se přesvědčili v roce, kdy odpolední liják ukončil jak koncert Martina Maxy, tak i celý program dne.

Každý moment stojí za zdokumentování
Foto: meucaslav

POSUNUTÝ TERMÍN
V tomto roce šla ale příroda ještě dál a vinou pandemie koronaviru musel být jarní termín Čáslavských slavností zcela zrušen, jako i mnohé další společenské akce. Jak ale informovalo vedení radnice, pokud se nestane nic dalšího nepředvídatelného, o Čáslavské slavnosti nepřijdeme ani letos. Podle nynějších plánů by se měly konat v sobotu 19. září.

Lidé se vždy baví až do pozdních hodin – a budou se bavit i letos
Foto: meucaslav.cz

JAKÝ BUDE PROGRAM?
O konkrétním programu radnice zatím neinformovala, jistě ale dojde k určitým změnám, protože vystupující, kteří souhlasili s účastí v červnovém termínu, mohou mít v září již zcela jiné plány. Jejich kalendáře se totiž plní dlouho dopředu. Uvidíme tedy, jak letošní posunuté slavnosti nakonec dopadnou.
Nejdůležitější ale bude, tak, jako každý rok, dobrá nálada a pěkné počasí.

12.06.2020 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky