Nnoviny

Žehušičtí potřebují místo k setkávání

Žehušice – V obci s přibližně osmi stovkami obyvatel chybí místo pro setkávání místních lidí, pro společenské akce. Žehušické zastupitelstvo ale už má plány, jak tyto nedostatky napravit.

Společenský život je nutné podporovat. Proto v mnoha větších i menších obcích vznikají i nyní nejrůznější střediska a prostory, kde se mohou lidé setkávat. Stejně tak uvažují i v Žehušicích, kde nyní plánují zřízení společenské místnosti.

„V budově obecního úřadu chceme zřídit společenskou místnost, která bude vybavena projektorem a plátnem. Bude zde také samozřejmě možnost zatmění. Uvažujeme o možném pronájmu k přednáškám a podobně. Patronát nad společenskou místností bude mít místní knihovna,“ přiblížil plány žehušické radnice starosta pan Josef Hrubeš.

Žehušice mohou nabídnout krásná zákoutí, místní ale potřebují i místo pro společenské akce
Foto: www.zehusice.cz

Mimo to je v plánu úprava nyní volného venkovního místa na prostor pro setkávání občanů, které v Žehušicích chybí nejen jedincům, ale i místním spolkům, jako jsou dobrovolní hasiči, Sokol a další. V průběhu času by zde mohl vzniknout i venkovní parket, pódium nebo i přístřešek. V první fázi projektu je ale nezbytné pozemek urovnat. „Všechno ostatní už bude otázkou dalšího období,“ vysvětlil žehušický starosta, který by byl rád, kdyby se místo pro setkávání obyvatel obce podařilo upravit v co nejkratším termínu. „Počítáme s tím, že bychom si toto prostranství upravili svépomocí,“ zakončil.

13.06.2020 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky