Nnoviny

Čáslavští ochotníci se vrátili ke zkouškám

Čáslav – Stejně jako všechny ostatní podobné aktivity přerušila pandemie koronaviru také zkoušky čáslavských ochotníků ze spolku Atakdál – dokonce kvůli ní byly zrušeny i dvě představení. Nyní se vše vrací do normálu.

Čáslavský ochotnický spolek se v prvním roce své existence rozrostl a vznikly dokonce dvě skupiny, z nichž každá nazkoušela a divákům také představila jednu hru. Šlo o velmi rozdílná díla – fragment hry Cesty veřejného mínění, kterou bylo slavnostně otevřeno Dusíkovo divadlo a naopak zcela moderní a netradičně pojaté představení Malá princezna.

Ve hře Cesty veřejného mínění hledali pánové slečny na vdávání
Foto: archiv spolku Atakdál

OCHOTNÍCI PŘIPRAVUJÍ DALŠÍ PŘEDSTAVENÍ
Ani po posledních odehraných představeních ale ochotníci nepověsili svůj koníček na pověstný hřebík a pustili se do další práce. Vznikla dokonce i třetí skupina, která se pustila do zkoušení hry Amant. Amatérští herci, kteří se dříve představili v náhedu do čáslavské historie jak přímo na jevišti Dusíkova divadla, tak i na pódiu na Žižkově náměstí nebo v okolních obcích, se pustili do zkoušení detektivní komedie Hrobka s vyhlídkou.

Úředníkova žena a člen redakce Budoucnosti se dostali do sporu…
Foto: archiv spolku Atakdál

ODSUNUTÉ PREMIÉRY
Protože jejich snažení přerušil koronavirus, pokračují ve zkouškách až nyní a jejich představení musela být odsunuta. Premiéra Hrobky s vyhlídkou je plánována na konec tohoto roku, o dalších představeních zatím není rozhodnuto.

Diváci se ale určitě mají na co těšit…

Úvodní foto: Svoje první představení odehráli čáslavští ochotníci jako “předskokani” Divadla Járy Cimrmana v rámci oslav 150. výročí otevření Dusíkova divadla. (archiv spolku Atakdál)

17.06.2020 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky