Nnoviny

Výzva pro rodiče malých školáků

PŘIŠLO DO REDAKCE – Nástup dětí do první třídy je velký zlom v životě nejen dětí, ale i jejich rodičů. Každopádně je potřeba, aby měly děti dostatek prostoru pro svůj rozvoj a učitelé dost času na to, aby se věnovali dětem co možná nejvíce individuálně…

A právě proto, že letos v čáslavských školách došlo podle názorů rodičů budoucích prvňáčků k nerovnoměrnému “rozložení sil” a v některých školách je dětí více než jinde. Proto může dojít i k tomu, že v některých třídách by učitelky neměly takovou možnost věnovat dětem dostatek času. Proto rodiče, jejichž děti mají docházet do základní školy na Žižkovo náměstí oslovují další rodiče se žádostí o zvážení následující výzvy:

Dítě potřebuje ke vzdělávání prostor a pozornost pedagoga i rodičů
Foto: pixabay

Vážení rodičové, vážení předškoláci,
chtěli bychom vás touto formou oslovit k zamyšlení, co očekáváme od další životní etapy „éra školní“, do které společně s dětmi vstupujeme. Jsme si vědomi toho, jakou hybnou sílu má vliv okolínašich přátel, kamarádů a známých, kteří jedou na stejné vlně.

Výsledkem je, že v jedné škole třídy prvňáčků praskají ve švech a v jiné škole, ač bezpochyby stejně kvalitní, mají problém třídu naplnit.
Je jasné, že zápisy jsou za námi a vše je rozhodnuto, ale přesto vás vyzýváme k zamyšlení nad jejich letošním výsledkem, ovlivněným dobou koronavirovou, v jakém prostředí bude naše dítě šťastné a kde bude mít větší prostor naučit se ty nejzákladnější dovednosti. Zda ve třídě o počtu až 30 dětí nebo v komorním prostředí při poloviční naplněnosti.
Základní škola na náměstí tuto variantu nabízí, a proto jsme se pro ni rozhodli.

Aby byly s jistotou otevřeny dvě třídy a nikoliv jedna o velkém počtu dětí,
PŘIDEJTE SE K NÁM!
Obě dvě první třídy povedou dvě skvělé zkušené pedagožky,
které mají co dětem předávat a svoje zaměstnání berou jako poslání.
PROSTOR NA ZMĚNU JEŠTĚ JE…

Děkujeme,

Rodiče předškoláků, kteří pro své děti chtějí to nejlepší
bez ohledu na módní trendy.

24.06.2020 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky