Nnoviny

Co nás čeká ve městě v srpnu, pokud nám to nepřekazí koronavirus?

Čáslav – I když je léto každoročně onou pověstnou “okurkovou sezónou”, najdou se akce, na které se můžeme těšit i ve druhém prázdninovém měsíci. Jaké to jsou právě v Čáslavi?

Pokud bychom se chtěli dojít podívat do výstavní síně Městského muzea a knihovny na Žižkovo náměstí, můžeme tedy ve dnech od 4. do 23. srpna vidět Bilanční výstavu – průřez tvorbou výtvarníků M. Koryčánka a P. Žampacha.

Na 9. srpna je v rámci celé republiky naplánován Den židovských památek. „Cílem Dne židovských památek je zpřístupnit a zviditelnit několik desítek památek, synagog a hřbitovů v regionech po celé České republice,“ uvádějí organizátoři s tím, že během Dne židovských památek jsou všechny zapojené objekty přístupné zdarma. Pokud není z různých důvodů možné celodenní otevření, je památka přístupná alespoň v části dne. Do akce se tedy zapojuje i v současné době opravovaná unikátní čáslavská synagoga. Její prohlídka jistě za to stojí.

V čáslavské synagoze je k vidění také restaurovaná unikátní výmalba
Foto: nnoviny

Chybí vám letní kino? Pak máte jedinečnou příležitost zajít se podívat 19. srpna do zahrady zdejšího střediska Diakonie ČCE, kde by mělo takové promítání proběhnout. Podrobnosti budou uvedeny.

Letní kino je zárukou dobré prázdninové zábavy (ilustrační foto)
Foto: nnoviny

I když se to už netýká srpna, je dobré připomenout, že ani září nebude bez jistě zajímavých kulturních akcí. O prvním zářijovém víkendu, tedy od 4. do 6. 9. proběhne na různých místech města akce, nazvaná Čáslavské dvorky. Podrobný program byl uveden na stránkách Čáslavských novin a již nyní je vyvěšen například ve vývěsce na Žižkově náměstí. Na 19. září pak byl přesunut alespoň zredukovaný program Čáslavských slavnostní, jejich jarní konání překazila pandemie koronaviru.

Jedním z “dvorků”, ketrý bude v rámci uvedené akce přístupný veřejnosti, je také zahrada městského muzea
Foto: nnoviny

Když k tomuto programu přičteme ještě provoz Kina Miloše Formana, výstavu Staré hudební nástroje, která je v budově zdejšího muzea přístupná až do konce října, nebo stálou výstavu panenek v galerii v Jeníkovské ulici, jsou ve městě i v létě příležitosti ke smysluplnému trávení volného času.

Pokud vás nic z tohoto programu nezaujalo, pořád je tady ještě možnost zajít na koupaliště…
Foto: pixabay

26.07.2020 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky