Nnoviny

Léto se bude brzy loučit, využijme ho ještě k zábavě

POZVÁNKA – Ve Vrdech připravují na sobotu 15. srpna Obecní veselici a v Kutné Hoře proběhne Tyjátrfest i Kutnohorská kocábka. Vyrazíte také za zábavou?

OBECNÍ VESELICE VE VRDCH
Obecní veselice se odehraje na fotbalovém hřišti ve Vrdech. V programu již 6. dětského dne, nazvaného “Mámo, táto, budeme si hrát aneb pojďte s námi do pohádky” začne již v 10 hodin dopoledne tradičním pohádkovým průvodem. Pokračovat bude ve 13:30 během s plyšáky, na který naváže ve 14 hodin vystoupení kouzelníka. Mezi 15. a 17 hodinou se přítomní účastníci i diváci mohou těšit na ukázky činnosti místních spolků, které v 16 hodin nechají prostor ukázkám výcviku dravců.
Od 18. hodiny bude pak pódium patřit úspěšné hudební skupině Big S a v 19 hodin vzplane hranice pod COVID čarodějnicí. O večerní program se potom postará kapela A-peiron.
Po celý den plánují organizátoři akce možnost půjčování šlapacích motokár pro děti, malování na obličej, skákací hrad a samozřejmě drobné dárky za splněné soutěžní úkoly…

KUTNOHORSKÁ KOCÁBKA
Přes všechnu nejistotu, která provázela přípravy letošního – již 37. ročníku Kutnohorské kocábky, festivalu country, bluegrassové, trampské a folkové muziky, se tato oblíbená akce uskuteční i v tomto roce, a to přímo tuto sobotu, tedy 15. srpna od 13. hodiny v areálu Kláštera voršilek v Kutné Hoře. Vstup pro návštěvníky je z ulice Československých legionářů. (U Vinných sklepů Kutná Hora).
Na jaké hudební skupiny se mohou návštěvníci těšit? Na pódiu se vystřídají Johny Cash Trio, Detto, Trampoty, Honza Ingr & Velký Hořký, Brzdaři, Spolektiv, Flastr, Vojta Kiďák Tomáško a Taxmeni. Výběr tedy bude opravdu pestrý.
Organizátoři akce upozorňují, že se akce koná na travnatém povrchu zahrady Voršilského kráštera, kde sice bude k dispozici omezený počet židlí, nicméně jistě bude dobré vzít si s sebou deku nebo vlastní židličku.

TYJÁTRFEST
Sobota přinese druhý den festivalu Tyjátrfest v Kutné Hoře. Podle informací pořadatelů jde o 21. letní zahradní slavnost s programem divadla, hudebních, kouzelnických a dalších vystoupení pro všechny generace.
Na scéně zahradního divadla se letos objeví herci moravských scén, oblíbeného Divadla Do Houslí a žádaného Túlavého divadla ze Slovenska. Nově pak z Divadla 100 opic a souboru Tlustý jelen. Mezi vyhledávanou zábavou bude jistě vystoupení skvělého kouzelníka a iluzionisty Tomasiana, či exhibice šampiona v biketrialu Martina Štěpánka. Děti pobaví pohádkový koncert s názvem Chytej ušima a spoustu triků s mýdlovými bublinami přiveze Danny´s bubbles. Z muzikantů se představí mladá talentovaná znojemská písničkářka Tereza Holubová a světelnou a ohňovou show předvede skupina 
Sobotní program odstartuje v 16 hodin pohádkový koncert pro děti “Chytej ušima”, o hodinu později vystoupí Dannyś bubbles, který diváky přenese do světa mýdlových bublin. V 18 hodin začne představení Divadla 100 opic, s názvem Saframonte! a další čas, tedy mezi 19. a 20:3O. hodinou je vyhrazen pro Divadlo Tlustý jelen a jejich představení Vzadu party, nikde byznys. Následovat bude představení Divadla Do houslí “Děláme to ve třech” a program odpoledne (vlastně již večera) uzavře světelná show Novus Origo.

Pokud by chtěl někdo navštívit Tyjátrfest ještě v pátek v podvečer, může se těšit na koncert písničkářky Terezy Holubové od 18 hodin, změnu rytmu přinese v 19 hodin biketrialová exhibice Martina Štěpánka, po níž se před diváky objeví kouzelník a iluzionista Tomasiano (v 19:30) a program večera zakončí představení Don Quijote , jak jej nastudovalo Túlavé divadlo.

POUŤ VE STARKOČI
V krátkém přehledu zajímavých možností, jak strávit alespoň část nadcházejícícho víkendu, bychom neměli vynechat ani pozvánku na tradiční pouť do Starkoče, která jistě potěší především děti.

Pokud by tedy kdokoliv chtěl o víkendu vyrazit za letní kulturou, má dost příležitostí. A kdybychom se chtěli bavit přímo v Čáslavi, bude možnost od 18. do 23. srpna navštívit Loučení s létem – lunapark na Žižkově náměstí. O prvním zářijovém víkendu se pak uskuteční festival Dvorky, který na různých prostranstvích ve městě přinese hned několik možností k netradičně strávenému volnému času.

14.08.2020 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky