Nnoviny

Začátek školy se blíží. Co budou vaše děti dělat ve volném čase?

Čáslav – S příchodem nového školního roku nastávají rodičům také starosti s organizací volného času jejich potomků. V Čáslavi se nabízí poměrně mnoho možností, jak tento problém vyřešit…

FOTBALOVÝ KLUB HLEDÁ NOVÉ MALÉ ČLENY
Například fotbalový klub FK Čáslav bude už ve středu 2. září pořádat nábor do týmů přípravek. Od 16:30 hodin tak mohou na fotbalové hřiště přijít rodiče se svými dětmi, které by měly zájem o tento druh sportu. Náboru se mohou zúčastnit děti, které se narodily v rozmezí let 2010 – 2015, a to jak chlapci, tak ale i dívky.
Co děti bude čekat? Nepůjde o žádný tvrdý trénink nebo snad zkoušky, kterých by se měly bát. Připraveno bude, jak informují organizátoři, odpoledne plné her, soutěží a sportování. Na každého pak bude čekat sladká odměna. Největší odměnou ale bude radost z pohybu a možnost začít chodit na hřiště pravidelně a nahlédnout do tajů jednoho z nejoblíbenějších sportů v naší republice.
Podrobnější informace rodiče dětí, které by měly zájem o tréninky, záskají na telefonním čísle 723 235 812 nebo na mailu info@fakcaslav.cz.

DDM ČÁSLAV NABÍZÍ TRADIČNÍ I NOVÉ MOŽNOSTI
Možnost přihlásit se do některého z nepřeberné nabídky kroužků zdejšího domu dětí a mládeže se otevře 2. září. Časový rozvrh je již nyní k dispozici na webu DDM. Kromě tradičních kroužků, jako jsou již známé mažoretky, taneční kroužky, vaření, keramika, hudební i jazykové kroužky a další, přibude v tomto školním roce také “netradiční výtvarka” s novou lektorkou paní Kamilou Juškovou. Děti by zde měli pracovat například s přírodninami, ale jistě objeví i mnohé další zajímavosti.

JUDO NA SADOVCE
Jedním z velkých sportovních oddílů ve městě je také judo na základní škole v Sadové ulici. Tady budou nábory probíhat podle věku malých zájemců. Do oddílu Baby judo (od 4 let) to bude 11. 9. od 16:30 hodin a pro děti od šesti let výše budou platit termíny 7. 9. od 15:30 hodin a potom i 11. 9. od 15 hodin. Přihlásit se mohou i dospělí, kteří se “k zápisu” dostaví 10. 9. od 19:30 hodin.
Všechny uvedené nábory se uskuteční v malé tělocvičně Základní školy Sadová.

NA HOKEJ KDYKOLIV
Hokejový klub přijímá nové malé členy stále. Jak je uvedeno na jeho webových stránkách, mohou zájemci přijít vždy v úterý a v pátek od 17:30 hodin a v sobotu od 14 hodin. Určitě ale bude vhodné informovat se nejprve na konkrétní podmínky na mailu: nabor@hc-caslav.cz.

Možností, kam může dítě docházet na kroužky či tréninky je ve městě jistě mnohem více a mnohé nabízejí i samotné školy. Stačí se rozhlédnout a nabídnout dítěti i jinou zábavu, než je televize nebo počítač.

28.08.2020 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky