Nnoviny

V Galerii Felixe Jeneweina otevřeli výstavu současného výtvarného umění

Kutná Hora – V pátek 28. srpna se v prostorách Galerie Felixe Jeneweina uskutečnila vernisáž výstavy „XX. sympozium současného výtvarného umění Jenewein – Kutná Hora“.

Vernisáž zajímavé výstavy proběhla za účasti samotných autorů vystavených obrazů i veřejnosti. Hostem podvečerní akce se stal také místostarosta města Vít Šnajdr (Piráti).

V programu vernisáže představil ředitel galerie Mgr. Aleš Rezler jednotlivé vystavující, jimiž jsou Jozef ČIŽMÁR, Jiří KUDĚLA, Adriana SARNOVÁ, Gabriela SLANINKOVÁ a Leoš SUCHAN. Ředitel galerie zároveň připomněl, že se jedná o poslední výstavu, instalovanou v uvedených prostorách před jejich plánovanou kompletní rekonstrukcí. Po dva následující roky bude tedy galerie přesunuta do náhradních prostor. 

Jak hovoří o jednotlivých autorech organizátoři výstavy? Podrobné informace o jednotlivých výtvarnících jsou uvedeny na webu galerie…

Popis pohledu na výtvarné umění je u jednotlivých vystavujících natolik široký a různorodý, že již jen on sám láká k návštěvě výstavy a využití možnosti vidět díla moderního pojetí tohoto druhu umění na vlastní oči. Zájemci budou mít tuto možnost až do 30. září tohoto roku. 

29.08.2020 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky