Nnoviny

Prodej malínské školy se pravděpodobně konečně blíží. Jaké bude mít využití?

Kutná Hora – Listopadové zasedání kutnohorského zastupitelstva přineslo znovu otázku prodeje objektu bývalé malínské školy. Jak to dopadlo tentokrát?

Zastupitelé se shodli, že bývalou školu znovu nabídnou k prodeji. Tentokrát už ale nebudou trvat na poměrně přísných a svazujících podmínkách, které platily dříve. Objekt bude moci být nyní vyyužit i jiným způsobem, než jen pro sociální účely, jak vyžadovala dřívější výzva.

Kromě samotné budovy bývalé školy zájemce bude mít možnost koupit i pozemky okolo objektu. Za těchto podmínek se podle starosty města Josefa Viktory již o prodej zajímají dva potenciální kupci. A je načase, vždyť dřívější škola stojí v Malíně nevyužívaná plných osm let, a to i přesto, že bylo vypsáno již šest kol výběrového řízení na její prodej.

Dříve byla v budově, o jejímž prodeji se znovu jedná, tak zvaná malotřídka. Poté, co se zde ale počet dětí snižoval až zůstal pod hranicí dvaceti žáků, bylo rozhodnuto o jejím zrušení a malínské děti začaly dojíždět do školy přímo v Kutné Hoře, hlavně pak do ZŠ T. G. Masaryka. I když to mnozí nesli nelibě, provozní náklady již byly pro tak malý počet dětí neúnosné.

Nyní se tedy zdá, že škola po několika letech může znovu najít svoje využití.

12.11.2020 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky