Nnoviny

Most u Zenitu bude příští rok uzavřen a projde opravou

Čáslav – Příští rok mimo jiné přinese i úpravy Pražské ulice. Kromě slíbených oprav výtluků a dalších problémů, které vznikly za doby, kdy městem vedla objížďka obchvatu, dojde také k proměně mostu u Zenitu.

Rada města nedávno schválila podmínky, za kterých bude město jednat s vlastníky sítí, jež po mostě vedou. Jde například o společnosti Tlapnet, VHS, ČEZ, GasNet a další. Uloženy jsou tady třeba vodovod, plynovod, vedení Cetin, vedení Tlapnet, či součást veřejného osvětlení

VZNIKNE TECHNOLOGICKÁ LÁVKA
V této fázi jde podle tiskového mluvčího městské rady Mgr. Filipa Velímského, PhD. o podmínky, týkající se „přeložení těchto sítí na novou technologickou lávku, která by měla být zbudována souběžně s KSÚS plánovanou kompletní rekonstrukci klenbového mostu na ul. Pražská u firmy Zenit ve stavební sezóně roku 2021.“

OBJÍZDNÉ TRASY
Jak bude vypadat dopravní situace v těchto místech v době, kdy dojde na uskutečnění plánovných prací? I k tomu se Mgr. Velímský vyjádřil: „S uvedenou stavební akcí bude samozřejmě spojeno uzavření inkriminované části komunikace v ul. Pražská a stanovení objízdných tras pro oba dva jízdní směry,“ uvedl.

PŘÍPRAVA NA VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ
V jaké fázi jsou nyní přípravy na tuto akci? „Město, jako společný zadavatel zakázky má aktuálně svoji část dokumentace pro výběrové řízení zhotovitele připravenou a čeká na další postup svého smluvního partnera (KSÚS). Součástí vypsaného VŘ budou i stanovené, předpokládané termíny pro realizaci stavby, od kterých se bude odvíjet i termín zavedení příslušných objízdných tras,“ doplnil Filip Velímský. Podle jeho vyjádření se tedy zdá, že již brzy dojde k vyhlášení výběrového řízení.

I v příštím roce tedy budeme muset počíttat s dopravním omezením na hlavním tahu městem. Most u Zenitu už ale opravu nutně potřebuje. Byl ve špatném stavu již před objížďkou a kamionový provoz v minulém a tomto roce mu na kvalitě jistě nepřidal.

Úvodní foto: google.cz/maps

04.12.2020 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky