Nová politická kultura? Lebky, píšťalky a urážky…
3. duben 2023 – jednání zastupitelů jaké naše město ještě... Více →
Může někdo v době, kdy jsou ulice plné nejrůznějších fast foodů kuchyní z celého světa dostat odvahu otevřít si docela nové bistro? A bude mít takový nápad vůbec naději na úspěch? Příklad rychlého občerstvení Bejkn bistro, které nedávno na čáslavské pěší zóně, tedy v ulici Klimenta Čermáka, otevřel Ondřej Mlynář ukazuje, že kde je dobrá vůle, odhodlání a v neposlední řadě také ochota trochu riskovat, může se podařit i zdánlivě nemožné.
Jak vlastně přišel nápad vybudovat nové bistro, založené na “starém dobrém” burgeru? Ondřej Mlynář má jasnou odpověď. Jeho předchozí zkušenosti s podobným podnikáním byly jasné – o burgery je zkrátka zájem, tak proč ne neposunout na další, ještě vyšší úroveň? A proč ne třeba právě v Čáslavi, kde dobré burgery chybí? A tak bylo rozhodnuto. Volné prostory se našly na pěší zóně, ale ani to samozřejmě nestačilo.
ZÁKLADEM JSOU SUROVINY
Základem opravdu dobrého jídla jsou vynikající suroviny. Ondřej Mlynář se rozhodl vsadit na místní zdroje. „Objel jsem místní dodavatele masa a také pekaře. Jen tak bylo možné najít ten nejkvalitnější základ, se kterým jsem chtěl pracovat. Nakonec se to podařilo, ale byly tu i další problémy,“ popisuje majitel Bejkn bistra. Ani to nejlepší maso neudělá správný hamburger, pokud nebude namleto tak, jak je potřeba. Je to věda, ale bez toho to zkrátka nejde.
VAŘENÍ NEBO ALCHYMIE?
Příprava hamburgeru je vlastně složitá alchymie, stejně jako namíchání a dochucení té nejlepší omáčky, která v takovém jídle nesmí chybět. Také tu si v Bejkn bistru připravují sami.
Dnes už jak Ondřej Mlynář, tak ale i stále víc jeho zákazníků, vědí, že s opravdu dobrým burgerem je možné prorazit i v době krize. Jen je potřeba nasadit opravdu vysokou laťku a tu si také držet. Nejen surovinami a jejich přípravou, ale i přístupem k zákazníkům.
PROČ “BEJKN”?
Někoho možná zarazí název bistra – proč právě Bejkn? Podle jeho majitele je to jednoduché. Základem toho nejlepšího burgeru je slanina. Bez ní to prostě nejde. Upřímně řečeno – bistro Slanina nezní tak dobře a psát název jen anglicky také nebylo to, co by se k místním surovinám hodilo. A tak vzniklo “něco mezi”. A navíc jsou burgery vyráběny z hovězí masa, v každém z nich tedy může být kousek “bejka”. A název byl na světě.
ABY NEBYLA NUDA
Zdá se vám, že je nabídka takového bistra automaticky omezená a brzy dojdou možnosti, co ještě vyzkoušet? To ale není případ Bejkn bistra, jehož majitel myslí i na své stálé zakazníky. Nejen pro ně proto zařazuje pravidelně časově omezenou nabídku specialit a novinek, které rozhodně stojí za to.
A CO DÁL?
První krok se tedy podařil, zákazníci si do bistra našli cestu i v této zlé době a i přesto, že nyní musí čekat na svoje jídlo před prodejnou. Jaké jsou představy a plány Ondřeje Mlynáře do budoucna? „Samozřejmě bych si přál, aby se dařilo i dál a jednou, co nejdřív, bych tyhle burgery rád nabízel lidem i v jiných městech. Uvidíme, jestli se to podaří, ale uděláme pro to všechno, co půjde,“ prozradil majitel Bejkn bistra.
A co vy, už jste ochutnali?
Pokud máte chuť na skvělý burger, neváhejte využít slevový kód NNOVINY50, se kterým dostanete slevu 50kč na Vaší objednávku z webu bejknbistro.cz
( článek vyšel v rámci spolupráce s Bejkn bistro )
10.02.2021 Zdeňka Nezbedová3. duben 2023 – jednání zastupitelů jaké naše město ještě... Více →
Čáslavská nemocnice se pomalu den po dni vzpamatovává z kritického... Více →
Vážené zastupitelky, vážení zastupitelé, s obavami sleduji dění kolem čáslavské... Více →