Nnoviny

Udržet pořádek je teď jednodušší. Je to jen na nás

Čáslav – Na posledním zasedání městského zastupitelstva byl vznesen požadavek na instalaci nového odpadkového koše. Ten už je nyní na svém místě…

Propojka, vedoucí pod městskými hradbami mezi ulicemi Poštovní a Přemysla Otakara II. (tedy “podle kina”) je hojně využívaná jak rodiči s dětmi, které se zde mohou třeba projet na koloběžce nebo odrážedle, tak třeba i lidmi z centra města, kteří zde v klidu a bez rizika průjezdu automobilu venčí svoje psy. V minulých letech tady byla navíc umístěna lavička, která nabízí možnost krátkého odpočinku například pro seniory.

MÍSTO SETKÁVÁNÍ

Lavička je ale hojně využívána i k setkávání převážně mladých přátel a kamarádů a podle toho její okolí také vypadalo. Často se zde i přes snahu pracovníků, kteří uklízejí město, našla doslova malá skládka. Jistě si mohou a dokonce mají lidé svoje odpadky odnést alespoň do nejbližšího koše, ale pokud je v nedohlednu, mnozí ztratí odhodlání pozůstatky svého hodování či popíjení zlikvidovat.

U lavičky je nyní nově umístěn odpadkový koš
Foto: nnoviny

MĚSTO ZAREAGOVALO RYCHLE

Město zareagovalo prakticky okamžitě a nyní je přímo u lavičky nově umístěn odpadkový koš, který se zde objevil jen několik málo týdnů po zmiňovaném zasedání zastupitelstva. Nyní je to tedy skutečně jen na každém z nás, abychom odpadky odhodili raději do koše, který je po ruce, než na zem. Snad i pejskaři, kteří produkty svých miláčků někdy nechávali v trávě, je nyní spíš seberou, když je nebudou muset s sebou nosit až na samý konec cesty.

23.05.2021 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky