Nnoviny

Co bude s letním kinem? Vedení města plánuje pořídit projekt na zážitkový bazén

Čáslav – V části zasedání městského zastupitelstva, věnované dotazům občanů, padla tentokrát zmínka také o možné proměně areálu letního kina a koupaliště ve Vodrantech. Jak by mohla tato místa v budoucnu vypadat?

Na červnovém zasedání čáslavských zastupitelů se mimo jiné hovořilo i o budoucnosti areálu letního kina, které slouží mimo jiné i pro pořádání každoročního festivalu Banjo jamboree, a také o podobě sousedícího koupaliště ve Vodrantech.


VIZE VEDENÍ MĚSTA

Místostarosta města na dotaz jednoho z občanů, kteří se zasedání zastupitelstva zúčastnili, nastínil vize vedení města, které na místě současného letního kina počítají se vznikem zážitkového bazénu. Nynější bazén totiž podle vyjádření místostarosty města slouží spíše pro děti, není možné do něj skákat a podobně.

PROJEKT NA NOVÝ BAZÉN

Proto plánuje vedení města nechat vypracovat projekt, který by měl být v případě získání dotace podkladem pro vybudování právě takového nového bazénu. Bez finanční pomoci by se ale taková stavba jistě neobešla.

KDY DOJDE K REALIZACI STAVBY?

Určitě ale nemá jít o akci, provedenou v blízké budoucnosti. Podle slov Martina Horského případná proměna tohoto místa nijak nenaruší příští – již jubilejní padesátý – ročník již zmiňovaného bluegrassového festivalu Banjo jamboree, který je naplánován na příští červen.

30.06.2021 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky