Nnoviny

Zastupitelé se sejdou v mimořádném termínu, aby probrali situaci v nemocnici

Čáslav – V pondělí 9. srpna se uskuteční mimořádné veřejné zasedání městského zastupitelstva. Proběhne na základě žádosti, podané opozičními zastupiteli, a jeho hlavním bodem bude samozřejmě vývoj situace v čáslavské městské nemocnici.

O tom, že situace v čáslavské nemocnici zdaleka není ideální, nemá smysl diskutovat. Zastupitelé o tomto tématu hovořili i na svém prozatím posledním řádném zasedání před letními prázdninami. Už tehdy přišla informace, že bude patrně ze strany opozice vyvoláno svolání zasedání v mimořádném termínu.

Tak se také stalo a 7 zastupitelů, zvolených za ČSSD, ANO a KSČM podalo žádost, které je starosta města ze zákona povinen vyhovět a zasedání svolat tak, aby se konalo nejpozději do 21 dnů od doručení žádosti. Starosta města JUDr. Vlastislav Málek tuto toleranci využil až do posledního možného dne, a tak se mimořádné zasedání uskuteční v pondělí 9. srpna od 17 hodin.

V žádosti zaslané vedení města byl také návrh na uspořádání této mimořádné schůze zastupitelů přímo v prostorách nemocnice. Tomu starosta města nevyhověl a zasedání se uskuteční tak jako běžně, tedy na Nové scéně Dusíkova divadla.

O situaci v nemocnici hovořil na minulém zasedání zastupitelstva a pro Nnoviny i ve videorozhovoru zastupitel Milan Urban. Celý audiozáznam zasedání i s vystoupením Ing. Jiřího Cimického, pověřeného vedením nemocnice do vyhlášení výsledků výběrového řízení na nového ředitele, naleznete zde na oficiálním webu města.

Přijdete se i Vy podívat na veřejné zasedání, abyste sami mohli posoudit, jak se situace vyvíjí a co můžeme očekávat v následujících týdnech a měsících?

VN

02.08.2021 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky