Nnoviny

Nové bytovky pomalu ožívají. Lidé se ptají, proč se zpožděním oproti avizovanému termínu

Čáslav – I když by se mohlo zdát, že Čáslav nyní nežije ničím jiným, než jsou problémy městské nemocnice, noví majitelé bytů v areálu Prokopa Holého si pomalu začínají upravovat svoje příští bydliště ke svému obrazu. Někteří čtenáři Nnovin však upozorňují, že se tak děje se zpožděním oproti původnímu slibu, který zazněl ve videu, informujícím o kolaudaci objektů. Zeptali jsme se tedy přímo na radnici, co bylo příčinou…

Byty jsou zkolaudované od 20. dubna tohoto roku, tedy již bezmála čtyři měsíce. Podle místostarosty města měly být byty předány novým majitelům na přelomu června a července, ještě donedávna ale panoval v okolí klid a nic nenasvědčovalo jejich zabydlování.

Proto jsme na podnět čtenářů oslovili vedoucí odboru vnějších vztahů a komunikace zdejšího městského úřadu paní Adélu Váňovou s dotazem: „Lidé upozorňují na skutečnost, že se noví majitelé ještě ani nezačali stěhovat, přičemž ve videu, informujícím o kolaudaci objektu, byl zmiňován mnohem dřívější termín. 
Prosím Vás tedy o informaci, co je důvodem zdržení oproti původnímu prohlášení vedení města a kdy se počítá se skutečným stěhováním nových obyvatel domů.“

Paní Váňová pak ve své odpovědi uvedla:

„…zasílám v bodech informace, které jsem získala od vedení města.

1. proběhl podpis smluv + doplacení 10 % z ceny bytu
2. byly odstraněny nedostatky
3. proběhlo předání bytů
4. zápisy na katastr
5. všechny byty jsou prodané
6. v uplynulých 14 dnech proběhlo předávání bytů majitelům

Stěhování do nových bytů je potom už na občanech samotných.“

Jaké nedostatky musely být odstraněny jsme se sice nedozvěděli, ale věřme, že nyní už nebude nic bránit tomu, aby noví majitelé svoje domovy ve dvou bytových věží užívali bez jakéhokoliv omezení.

15.08.2021 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky