Nnoviny

Změny na radnici: Vznikne další nový odbor, sdělil tajemník úřadu

Čáslav – Čáslavský městský úřad bude mít s největší pravděpodobností nový odbor, když se současná Kancelář tajemníka rozdělí a napříště tak bude fungovat také samostatný IT odbor.

„Úřad prochází elektronizací, celý přechází na jednotný systém Radnice Vera, dokončujeme poslední práce a čeká nás hodně práce, abychom na tento systém najeli od 1. 1. 2022. Čeká nás další posilování IT,“ řekl při projednávání rozpočtu na příští rok tajemník úřadu Ing. Ronovský.

4 MILIONY PRO NOVÝ ODBOR

„Není už žádným tajemstvím – pokud mi to rada města 8. 12. schválí – že dojde k organizační změně. Oddělí se odbor IT od Kanceláře tajemníka. Kdyby vás někoho zajímalo, kolik je to prostředků, tak IT odbor bude disponovat více jak 4 miliony korun,“ uvedl tajemník.

JEDEN NOVÝ ODBOR JIŽ VZNIKL

A protože je opravdu krajně nepravděpodobné, že by rada města tajemníkovi jeho záměr neschválila, můžeme už nyní počítat s tím, že do výčtu odborů čáslavské radnice jeden další prakticky s jistotou přibude. Bude to již druhý v tomto volebním období – již před časem vznikl samostatný Odbor vnějších vztahů a komunikace, který má mít na starosti prezentaci jak radnice, tak i dění ve městě.

REKONSTRUKCE V BUDOVÁCH RADNICE

„Jak dochází k elektronizaci státní správy, tak je potřeba investovat do IT systému, takže příští rok budeme investovat do těchto systémů. Čeká nás obrovská výzva v rámci IROPU ohledně kyberbezpečnosti, kde spolupracujeme i s nemocnicí a dalšími našimi příspěvkovými organizacemi,“ uvedl dále tajemník a pokračoval: „Budeme se dále starat o naše zaměstnance. V tuto chvíli prochází rekonstrukcí 2. patro budovy č. 1 na náměstí, další investice jsou připraveny do úpravy 3. patra budovy číslo 6 v areálu Generála Eliáše a z těch nejvíc stěžejních věcí je to dokončení dotačního titulu 109 efektivní správy, kde nás příští rok čeká Portál občana tak, abychom tu digitalizaci dotáhli včetně klikacího rozpočtu, a čeká nás geografický informační systém. Takže spousta zajímavých věcí, které nás čekají a moc se na ně těšíme.“

03.12.2021 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky