Nnoviny

Poslední možnost udělat dobrý skutek a darovat “Krabici od bot” je v neděli – nepropásněme ji

Čáslav – Již tradiční akce “KRABICE OD BOT” se i letos mohou zúčastnit také Čáslaváci, když přinesou svůj dárek pro děti, které – alespoň prozatím – nemají v životě mnoho štěstí. Stačí přinést dárek, zabalený právě do krabice od bot (jistě to ale není zásadní podmínka – jde spíš o velikost balíčku) na faru diakonie ČCE v Karafiátově ulici – ale pozor, AKCE KONČÍ JIŽ TUTO NEDĚLI – 5. PROSINCE!

Akce se v České republice koná již jedenáctým rokem a že má smysl se k ní přidat ukazují, ukazují jednoznačná čísla. Jen v minulém roce takto dobří lidé obdarovali na padesát tisíc dětí, které by jinak pod stromečkem pravděpodobně nic nenašly.


DÁRKY JE MOŽNÉ NA FARU PŘINÉST JEŠTĚ ZÍTRA

5. 12. 2021 V DOBĚ OD 10:30 DO 12 HODIN

A PO OBĚDĚ V ČASE MEZI 16:30. A 18. HODINOU


MYSLEME I NA VĚTŠÍ DĚTI

Stejně jako i v minulých letech, také letos se podle informací organizátorů doposud sešlo nejvíce dárků pro malé děti. Ve finančně problematických podnímkách ale vyrůstá i mnoho těch větších – a právě na ty bychom se měli nyní ještě zaměřit. Takže pokud se rozhodnete do této krásné sbírky přispět, bylo by dobré přemýšlet o dárku pro děti nad deset let. Je to složité? Vlastně ano – co by takové dítě či dospívající člověk mohl chtít?

NECHME SE INSPIROVAT

Organizátoři při pořádání sbírky mysleli i na to, aby dárcům jejich rozhodování co nejvíce usnadnili, a tak na svých stránkách uveřejnili tipy na dárky pro jednotlivé věkové skupiny. Stačí se podívat a načerpat inspiraci – zde.

ROZDÍLNÉ PODMÍNKY

Nezapomínejme, že to, co je pro naše děti samozřejmostí a snad by nás dnes ani nenapadlo uvažovat o tom, jako o vánočním dárku, je pro mnohé jiné nedosažitelným snem. Kniha, výtvarné potřeby, ale třeba i hezký šátek či lak na nehty pro dospívající dívky – to všechno jsou drobnosti, které je možné do krabice poskládat.

DOBRÝ SKUTEK POTĚŠÍ I VÁS

Uděláte i Vy letos radost někomu neznámému? Může to být třeba i nová zajímavá zkušenost – a pozor, v krabicích se mohou objevit také dárečky pro rodiče dětí. Vždyť i ti mají právo na radost pod stromečkem!

AKCE KONČÍ V NEDĚLI 5. PROSINCE!

04.12.2021 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky