Nnoviny

Zajímavá příležitost nejen pro děti školou povinné

Čáslav – 9. května se v Čáslavi na své cestě po republice zastaví Revolution Train. O co jde?

Projekt protidrogové prevence Revolution Train začal vznikat již v roce 2000, ale na svoji první cestu se speciální vagóny po české železnici vydaly až o patnáct let později. Jak mnoho podobných nápadů narazil i tento na nedostatek nezbytných financí. Podporu nakonec našel u soukromého podnikatele, který se autorovi nápadu rozhodl pomoci. Ani tak ale neměl ještě zdaleka vyhráno a následovalo několik etap, kdy se zdálo, že projekt zapadne v zapomnění. Navíc tu byl ještě jeden problém – přesvědčit odpovědné lidi o tom, že jde o prospěšný projekt. Ani to nebylo jednoduché. Zatímco někteří byli nápadem nadšeni, jiní jej odmítali jako příliš drastický zážitek.


Za patnáct let, které uplynuly od prvotního nápadu po skutečné uvedení projektu do života, se událo podle jeho autora mnohé a bylo nutné překonat nespočet překážek. Dnes má ale Revolution Train úspěch nejen v České republice, ale i za jejími hranicemi.

V pondělí 9. května se Revolution Train zastaví také v Čáslavi, aby v dopoledních hodinách představil nástrahy drogové závislosti a dalších doprovodných jevů žákům základních škol z města i okolí a odpoledne pak všem ostatním zájemcům. Na zdejším nádraží bude speciální vlak stát mezi 8. a 18. hodinou.

28.04.2022 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky