Nnoviny

ČSSD a Nezávislí se distancují od útoků na předvolební kampaň Čáslavi pro všechny

ČSSD a Nezávislí se tímto razantně distancují od zjevného napadení webové stránky a facebookového profilu hnutí Čáslav pro všechny, kde bylo nedávno zveřejněno zhodnocení plnění minulého volebního programu současným vedením města. Prohlašujeme, že rozhodně nejde o naši snahu zesměšnit ani jakkoliv ponížit snahy toto hnutí.

Na internetu se objevilo zjevně satiricky pojaté hodnocení uplynulých čtyř let z pohledu nynější koalice, respektive konkrétně hnutí Čáslav pro všechny. Vycházíme z předpokladu, že nemůže být prací jeho členů, už jen s ohledem na skutečnost, že tento materiál, (obsahující zelené, oranžové a dokonce i sebekritické červené smajlíky) popisuje tímto zkratkovitým způsobem v úvodní grafice současný stav v čáslavské nemocnici na pět zelených a jeden oranžový smajlík. Po rozkliknutí se dozvíme, co všechno se v nemocnici za poslední čtyři roky podařilo a ne zcela pochvalný, ale také ne kritický smajlík pak patří Dostupné zdravotní péče pro všechny v Městské nemocnici Čáslav, která je podle tohoto hodnocení zajištěna “na oranžovou”. Dobrá, pár lékařů ještě zbylo, berme to s nadhledem.

Pak to ale přijde: Zelení smajlíci u bodů Promyšlená organizační struktura a personální politika, či Optimální využití personálu bez porušování předpisů o přesčasové práci. Po prostudování těchto odstavců jsme s konečnou jistotou došli k názoru, že jde o podvrh, o hackerský zásah do předvolební komunikace této kandidující strany. To je moment, který rozhodně neuznáváme, ačkoliv jsme byli z podobného jednání před čtyřmi lety neprávem nařčeni. Takovéto nesmyslné sebehodnocení by přece nemohli kandidáti Čáslavi pro všechny, kteří se chtějí o město starat i příští čtyři roky a kteří tak zdůrazňují svoji otevřenost a pravdomluvnost, nikdy schválit!

Starosta města i všichni ostatní lidé na jeho kandidátce přece snad sami musí vědět, jaký je skutečný stav v nemocnici, pokud nežijí v paralelním světě, kde nemocnice funguje. V tom skutečném ale právě nyní odchází další lékaři, jako primář interny, kterého nedávno současná ředitelka přijímala a jenž se poněkud svérázným a pro mnohé děsivým způsobem uvedl také prostřednictvím Čáslavských novin. Své dlouholeté působení tady ukončil také oblíbený zdejší chirurg MUDr. Baláš, odchází lékař z gynekologického oddělení. V takové situaci ohodnotit personální politiku zeleným smajlíkem jednoznačně znamená odkaz k plánovanému zrušení nemocnice. Zkrátka – co si naplánovali, to také plní.
Skutečně? Podle prohlášení starosty města a jeho spolupracovníků to není pravda.

Není tedy možné vytvořit si jiný názor, než že jde v případě tohoto hodnocení o podvrh, zveřejněný s cílem zdiskreditovat Čáslav pro všechny a snížit před veřejností schopnost jejích kandidátů vidět situaci ve městě v reálných barvách a obrysech. Takový druh předvolebního boje odsuzujeme a těm, kteří se o zveřejnění takové zprávy postarali, by měla být důrazně vysvětlena pravidla slušné a pravdivé předvolební kampaně!


Na závěr ale již vážně: předchozí text je samozřejmě míněn s nadsázkou, satiricky. Sebehodnocení Čáslavi pro všechny svědčí o absolutní nesoudnosti jejích členů, a to rozhodně není ani dobrá vizitka a ani předpoklad ke zlepšení situace. Bohužel…

ČSSD a Nezávislí

04.09.2022 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky