Nnoviny

Město má (staro)nového starostu: První vyjádření Ing. Jaromíra Strnada po zvolení

Na ustavujícím zasedání městského zastupitelstva pro nadcházející volební období byla na programu hlavně volba starosty, místostarostů a členů rady města.

Starostou byl po čtyřech letech znovu zvolen Ing. Jaromír Strnad, uvolněnou místostarostkou Mgr. Renata Vaculíková a nově bylo hlasováno i pro neuvolněného místostarostu, jímž se stal MUDr. Ervin Petrikovič. Tato pro Čáslav prozatím nová funkce byla ustavena s ohledem na tristní situaci městské nemocnice a pan doktor Petrikovič se proto bude věnovat právě této problematice. Při případném jednání s dalšími subjekty tak bude mít ve funkci místostarosty vhodnější pozici, než v případě běžného člena rady města. Záchrana naší nemocnice je pro nové vedení města prioritou.

Nově zvolený starosta města po vyhlášení výsledků volby poděkoval zastupitelům i voličům a v krátkosti nastínil představu o budoucí práci.

„V první řadě děkuji zastupitelům za projevenou důvěru a musím z tohoto místa také poděkovat občanům za hlasy, které nám dali v komunálních volbách. Musím říci, že si toho velice vážíme a že je to pro nás velice zavazující. Já jsem volen na uvolněnou funkci již po páté, dvakrát jako místostarosta a nyní potřetí jako starosta. V předchozích případech si myslím, že šlo o vyústění předchozí úspěšné práce, dnes mám ale pocit, že jsem zvolen hlavně díky neúspěšnému vedení minulých představitelů města.
Vím, že nás nečeká nic jednoduchého, bude složité, dávat některé věci dohromady, ale slibuji občanům našeho města, že uděláme všechno pro to, abychom své sliby splnili.
Budeme pokračovat v úspěšných kulturních projektech, které zahájilo minulé vedení a samozřejmě budeme realizovat i smysluplné projekty tak, jak je připravilo minulé vedení města, stejně jako ono po celé čtyři roky realizovalo projekty, připravené námi.
Chci z tohoto místa také říci, že budeme pokračovat ve všech právních a soudních kauzách, které minulé vedení otevřelo a byl bych velmi rád, kdyby město v těchto kauzách zastupoval bývalý starosta JUDr. Málek. Budu o to usilovat.“

19.10.2022 Zdeňka Nezbedová
  • Další články
  • Rubriky